Energiemaatschappij Dong Energy is een energie aanbieder met Deense roots. Het bedrijf is in 2006 ontstaan uit een fusie van zes energiebedrijven. Dong Energy levert momenteel gas en elektriciteit aan  zo’n 150.000 particuliere en zakelijke klanten.

Energiemaatschappij Dong Energy heeft groenste plannen voor de toekomst

Onlangs heeft de volkskrant een artikel gepubliceerd waarin er onderzoek is gedaan naar welke grote energieleverancier de groenste plannen heeft voor de toekomst. Energiemaatschappij Dong Energy kwam als beste uit de bus. Waarom? Driekwart van de geplande investeringen van Dong Energy gaat naar windmolens.

 

Energiemaatschappij Dong Energy is niet bang om grote investeringen te doen in duurzame energie. Zo hebben ze dit jaar het grootste windmolenpark op zee geopend. Ook bouwen ze geen kolencentrales meer en hun doel is om binnen een generatie 85% van hun elektriciteit duurzaam te produceren.

Bronsamenstelling energiemaatschappij Dong Energy

De huidige bronsamenstelling van energieopwekking van energiemaatschappij Dong Energy ziet er als volgt uit:

 

Aardgas               31,20%

Kolen                   11,20%

Nucleair               03,30%

Overig                  01,90%

Wind                    07,30%

Waterkracht        45,10%

 

Energiemaatschappij Dong Energy de juiste keuze voor u?

Energiemaatschappij Dong Energy heeft als doel om de energiemarkt weer duidelijk te maken. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 werd het voor veel mensen lastig om de juiste energieleveranciers te kiezen, ze zagen door de bomen het bos niet meer. Dong Energy wil de energiemarkt weer duidelijk maken.

Wilt u zeker weten of energiemaatschappij Dong Energy voor u de juiste keuze is? Wij nodigen u graag uit om gebruik te maken van onze speciaal ontwikkelde energie vergelijker die u helpt om de juiste keuze te maken.